TECHNOLÓGIA
Zsaluzás:

A Propszt Kft zsaluzási parkja DOKA FRAMAX és PERI TRIO zsalurendszerekből áll. Mindkét rendszerrel tökéletesen összehangolható a födém, fal, pillér, gerendák zsaluzása. A zsaluzatok összeállítása az építkezéseken vezető ácsok felügyeletével történik.

DOKA FRAMAX:

A FRAMAX keretes falzsalu három elemmagassággal és öt elemszélességgel és nagyelemmel rendelkezve, bármilyen felület zsaluzását lehetővé teszik. A cég daruival mozgatva nagy felületeket zsaluzhatunk egyszerre, ezért a kivitelezési határidő csökkentésében nagy a szerepük. A keretes zsalunak nagy a teherbírása, hosszú az élettartama.
Az elemek összekötése gyorsan és biztonságosan elvégezhetők.
A FRAMAX univerzális pillérzsalu elemekkel 5 cm-es raszterben tudunk a pillérkeresztmetszetekhez alkalmazkodni. A pillérek zsaluzását FRAMAX külső sarkokkal és FRAMAX falelemekkel is tudjuk zsaluzni.

PERI TRIO:

A PERI TRIO keretvázas zsaluja hat különböző elemszélességgel dolgozik. Kiegészítő elemként 72 cm szélességű falzsalu is létezik.
Az elemek összekötése BFD kapoccsal a keret bármely helyén gyorsan és biztonságosan elvégezhetők.
A PERI TRIO pillérzsalu elemei átkötési lyukakkal ellátott keretekkel rendelkeznek és felhasználhatóak 90 cm-es falelemként is.

Betonozás:

A Propszt Kft építkezésein jellemzően kétféleképpen folynak a betonozási munkák.
Nagy mennyiségű betonozásoknál, mint pl. az alaplemezek, födémek betonpumpával folyik a betonozás.
Kisebb mennyiségű beton felhasználásakor, mint pl. a pillérek, falak általában toronydaru segítségével betonozó konténerrel végzik a betonozásokat.
A beton bedolgozása után fokozottan kell ügyelni a beton utókezelésére.

Betonacél szerelés:

A Propszt Kft a betonacélt nagy tételben szerzi be és a központi telephelyre, vagy azonnal az építkezésre szállíttatja.
A központi telephelyen folyik az építkezésekhez szükséges előregyártható betonacélok készítése, melyet ütemezve szállít ki a cég az építkezésekre.
Az építési területeken is telepít a kft hajlító és vágógépeket, a helyszíni gyártáshoz. A helyszíni betonacél szerelést vezető betonacél szerelő felügyeletével készítik el.